1999
Oprichting

Vanuit de gedachte dat een pragmatische werkwijze meer brengt dan het zoeken naar de ultieme oplossing is in 1999 VI Automatisering opgericht. Al snel begon dit gedachtegoed zijn vruchten af te werpen en waren we in staat om naast de kleinere klanten uit de regio een groot account te scoren. Voor BMW AG in München hebben we een nieuwe module ontwikkeld aan het importeurspakket IMPHDL. Deze software is naar 15 landen over de wereld uitgerold en VI Automatisering was verantwoordelijk voor het projectmanagement tijdens de implementatie en het beheer nadat het pakket in gebruik was genomen.

2008
Nationale projecten

Doordat, ingegeven door de financiële crisis, de automobielindustrie een stapje terug moest doen hield de samenwerking met BMW op. Gelukkig kon er worden teruggevallen op jarenlange ervaring en zijn er voor een aantal nationale klanten, groot en kleinere, interessante projecten uitgevoerd.

2014
Privacy Protection Europe

Nadat er in 2012 kennis is genomen van de komst van een nieuwe Europese verordening op het gebied van privacy en gegevensbescherming is besloten om de bedrijfsvoering om te zetten naar deze nieuwe markt. Binnen de organisatie is gedegen juridische en organisatorische kennis op dit vlak opgedaan. De naam VI Automatisering is naar de achtergrond verdwenen en Privacy Protection Europe is als handelsnaam geregistreerd.

2017
Gevestigde naam

Alle activiteiten op het gebied van software ontwikkeling zijn beëindigd en Privacy Protection Europe is nu een gevestigde naam in de markt van privacy en gegevensbescherming. Veel organisaties hebben inmiddels kennis mogen maken met de pragmatische denkwijze die ook op dit vakgebied uitkomst biedt. Met de gedegen kennis die aanwezig is, aangevuld met de juiste tools is Privacy Protection Europe in staat om zowel nationaal als internationaal opererende ondernemingen en instellingen te helpen bij hun vraagstukken op het gebied van privacy en gegevensbescherming.